top of page

Mijn favoriete meubel merk...

Bijgewerkt op: 1 mei

Ik was met vakantie naar de Maldiven, en wel naar hotel Cocoon. Dit hotel opende zijn deuren in 2017, en mijn favoriete meubel merk van designer LAGO uit Italië heeft hier de inrichting mogen doen. De kamers hebben een lichte maar vooral functionele inrichting.

Als interieur designer ben je constant op zoek naar nieuwe inspiratie. Je wilt de beste meubels vinden voor je klanten, die zowel mooi als functioneel zijn. Het is dan ook heel fijn om een meubelmerk te vinden waar je fan van bent. Een merk dat je vertrouwt, dat je weet dat je altijd kunt aanbevelen.

Er zijn veel verschillende meubelmerken op de markt, dus het is belangrijk om goed te onderzoeken welk merk het beste bij jou past. Let hierbij op de volgende factoren:

  • Stijl: Welk soort meubels vind je mooi? Houd je van modern, klassiek, of misschien wel een combinatie van beide?

  • Kwaliteit: Hoe belangrijk is kwaliteit voor jou? Wil je meubels die jarenlang meegaan, of ben je bereid om vaker nieuwe meubels te kopen?

Als je eenmaal een paar merken hebt gevonden die aan jouw criteria voldoen, kun je beginnen met het bestuderen van hun collecties. Lees reviews, kijk naar foto's, en ga naar een showroom (of naar een hotel) om de meubels in het echt te zien.

Er zijn veel voordelen aan fan zijn van een meubelmerk. Ten eerste, heb je altijd een vertrouwde bron van inspiratie. Je weet dat je bij dit merk altijd meubels kunt vinden die aan jouw eisen voldoen. Ten tweede, kun je profiteren van de ervaring en expertise van het merk. De ontwerpers van het merk hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van meubels, en ze kunnen je helpen om de beste keuzes te maken voor je klanten.

Waarom ben ik fan van LAGO?

Moderne strandstoelen joy@homestyling
Moderne strandstoelen van LAGO
  • Ze zijn mooi en elegant. De zwevende ontwerpen van LAGO zijn zowel modern als tijdloos, en ze passen in elk interieur.

  • Ze zijn functioneel. De zwevende meubels van LAGO zijn ontworpen om ruimte te besparen. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

  • Ze zijn duurzaam. De meubels van LAGO zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan.

LAGO is een Italiaans designmeubelmerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in modulaire meubelen die volledig "Made in Italy" zijn. LAGO-meubelen staan bekend om hun tijdloze elegantie, innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit.

LAGO werd in 1976 opgericht door Giuseppe Lago, maar gaat eigenlijk al terug tot eind 19e eeuw waar Policarpo Lago al een ambachtelijke meubelmaker was, die werkte voor de adel in Veneto en voor de kerken in Venetië. De kinderen van Policarpo breidden de productie vervolgens uit met slaapkamers en een serie van klein meubelen voor in de hal.

Moderne bank en tafel van LAGO
"Zwevende" banken en tafels

In de jaren tachtig beschikte het bedrijf over een selectie meubels, variërend van slaapkamers tot woonkamers. In 2006, met de vierde generatie aan de top, maakte LAGO zijn debuut op de internationale markt.

LAGO-meubelen zijn herkenbaar aan hun tijdloze elegantie en innovatieve ontwerpen. De meubels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals massief hout, glas en metaal.

Een van de kenmerkende kenmerken van LAGO-meubelen is dat ze modulair zijn. Dit betekent dat de meubels kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Zo kunnen kasten bijvoorbeeld worden samengesteld uit verschillende modules in verschillende afmetingen en materialen.

LAGO biedt een uitgebreide collectie meubelen voor alle ruimtes in huis. De collectie bestaat onder andere uit kasten, bedden, tafels, stoelen, banken en accessoires.

Modern sofa by LAGO
Moderne sofa

 

 תגובות


bottom of page