top of page

Hoe geef jij de souvenirs van je mooiste reizen een passende plek in je huis? Pas je de inrichting erop aan? Hoe houd je ze goed als je verhuist?

Een mooie reis of een verhuizing naar een ander land is een onvergetelijke ervaring. De nieuwe culturen, de prachtige landschappen en de bijzondere mensen die je ontmoet, maken een onuitwisbare indruk. Om deze herinneringen levend te houden, is het leuk om souvenirs te sparen van je reizen. Souvenirs zijn er in alle soorten en maten. Van kleine, schattige hebbedingetjes tot grote, imposante kunstwerken. Handgemaakte producten zijn een unieke en persoonlijke herinnering aan je reis. Je kunt bijvoorbeeld een schilderij, een beeldje of sieraden kopen die door een lokale kunstenaar zijn gemaakt. Souvenirs van je reizen kunnen de perfecte herinnering zijn aan je avonturen. Het is leuk om ze te zien en eraan terug te denken hoe het was om in een andere stad of land te zijn. Maar hoe geef je ze een mooie plek in je huis?


Hier zijn een paar tips:
  1. Denk aan de stijl van je huis. Zorg ervoor dat de souvenirs passen bij de rest van je interieur.

  2. Denk goed na over de grootte van de souvenirs. Kleine souvenirs zijn uiteraard gemakkelijker te plaatsen dan grote, maar een imposant stuk op de juiste plek kan ook sfeer bepalend worden als je het goed inpast.

  3. Wees creatief. Je kunt souvenirs op verschillende manieren combineren. Zet ze bijvoorbeeld bij elkaar in een groepje of maak er een collage van.

  4. Denk ook aan de kleuren in je interieur.

 

Een mooie vakkenkast voor al je souvenirs

Zo heb ik hier gekozen voor een vakkenkast van Hülstra, deze is makkelijk te demonteren en te verhuizen. En je televisie is mooi weg gewerkt als deze niet wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten vakkenkasten beschikbaar, dus je kunt er zeker een vinden die bij je interieur past. Als je een modern interieur hebt, kun je bijvoorbeeld een kast met strakke lijnen en minimalistische details kiezen. Heb je een landelijk interieur? Dan is een kast met natuurlijke materialen en warme kleuren wellicht een betere keuze.

Bij het kiezen van een vakkenkast is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je souvenirs. Als je veel grote souvenirs hebt, heb je een kast met veel ruimte nodig. Voor kleinere souvenirs is natuurlijk een kast met kleinere vakken voldoende.

Je kunt ook kiezen voor een kast met een glazen deur. Dit is een goede manier om je souvenirs te laten zien en ze te beschermen tegen stof en vuil.

Hier zijn een paar tips voor het organiseren van je souvenirs in een vakkenkast:

  1. Groepeer je souvenirs per land of thema. Dit maakt het makkelijker om ze te vinden en te bekijken.

  2. Gebruik verschillende hoogtes en breedtes van vakken om je souvenirs op een interessante manier te presenteren.

  3. Voeg persoonlijke elementen toe, zoals foto's of kaarten, om het nog specialer te maken.

Een mooie vakkenkast is een geweldige manier om je reissouvenirs te organiseren en te beschermen. Het is een perfecte manier om de ervaringen van je reizen elke dag te koesteren. Zo kun je je vakkenkast omtoveren tot een prachtige en persoonlijke tentoonstelling van je herinneringen.


Verhuizen met souvenirs

Als je vaak verhuist, kan het lastig zijn om je souvenirs mee te nemen. Je wilt natuurlijk niet dat ze verloren gaan of beschadigd raken. Hier zijn een paar tips om je souvenirs veilig te vervoeren:

  1. Verpak ze zorgvuldig. Gebruik stevige dozen of koffers om je souvenirs te beschermen. Je kunt ze ook in kussens of kleding wikkelen om ze extra te beschermen.

  2. Label je dozen. Schrijf op elke doos wat erin zit, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze nodig hebt.

  3. Houd rekening met het klimaat van de plaats of het land waar je naartoe gaat, een hoge vochtigheidsgraad, of juist droogte, de zoute lucht aan zee - deze kunnen je mooie werk beschadigen.

(tip:behandel je voorwerpen van klei met een laagje vernis tegen uitdrogen. Schilderijen dichten met tape zodat ze niet kromtrekken door vocht.) 

Comments


bottom of page