top of page

Kinderen het huis uit: 8 ideeën voor het (her)inrichten van je huis !


Een leeg nest. Voor veel ouders is het een emotioneel moment wanneer hun laatste kind het huis uit vliegt. Na jarenlang een bruisend gezinshuis te zijn geweest, kan het ineens stil en leeg aanvoelen. Maar wat ga je doen met al die extra ruimte? In deze blogpost bespreek ik 8 ideeën voor de (her)inrichten van je huis en om de ruimtes die je kinderen achterlaten nieuw leven in te blazen.


1. Creëer een thuiskantoor


ruimte als thuis werkkamer
Home study

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Als je nog geen thuiskantoor hebt, is dit nu de perfecte kans om er een te creëren en de herinrichting van de kamer nu echt aan te gaan. Kies een ruimte die rustig is en goed verlicht. Zorg voor een bureau, ergonomische stoel en voldoende opbergruimte voor je spullen. Ook kan je denken aan akoestische wand bekleding.

2. Maak een hobbyruimte

Heb je altijd al een hobby willen uitoefenen, maar had je nooit de ruimte? Nu is je kans! Maak van een lege (kinder) kamer een atelier, muziekkamer, of fitnessruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos.


3. Vergroot je woonkamer

Als je woonkamer altijd al te klein was, en je hebt de mogelijkheid, kun je nu de kans grijpen om hem te vergroten. Haal de muur tussen de woonkamer en de kamer van je kind weg en creëer een open leefruimte. Dit geeft een gevoel van ruimte en licht.
Ruimte als logeer kamer
Logeer kamer

4. Maak een gastenkamer

Nu je kinderen het huis uit zijn, zullen ze misschien vaker op bezoek komen. Maak van een lege ruimte een logeerkamer, zodat ze comfortabel kunnen slapen. Zorg voor een bed, kast, nachtkastje en eventueel een bureau. En niet te vergeten wat persoonlijke spulletjes zodat het voor hen voelt als thuis komen. Denk ook aan een (toekomstige) partner. Je kunt ook een multi-functionele kamer overwegen voor gasten en een hobby of kantoor.


5. Verhuur de kamer

Heb je extra geld nodig? Je kunt de ruimte van je kind verhuren aan studenten of Airbnb-gasten. Dit is een leuke manier om extra inkomsten te genereren en nieuwe mensen te ontmoeten.


6. Maak een speelkamer voor de kleinkinderen

Als je al kleinkinderen hebt, kun je van een lege ruimte een speelkamer voor hen maken. Zorg voor speelgoed, knutselspullen en boeken. Vergeet niet meubelen te plaatsen waar ook kleine kinderen makkelijk aan kunnen zitten. Of waar de kinderen lekker kunnen liggen of hangen met een goed boek of waar ze voorgelezen kunnen worden. Zo hebben ze een leuke plek om te spelen wanneer ze op bezoek komen.


7. Maak een extra badkamer

Een extra badkamer is altijd handig, vooral wanneer je een grote familie hebt of veel gasten verwacht. Je kunt de kamer van je kind ombouwen tot een badkamer met douche, toilet en wastafel. Soms kan het ook heel simpel door een hoek uit de kamer te nemen voor douche, wastafeltje en toilet.


8. Maak een wellnessruimte

Wil je meer ontspannen in je eigen huis? Maak van een lege kamer een wellnessruimte met sauna, jacuzzi of massagetafel. Hierbij moet je wel denken aan een extra elektrische groep; een sauna of jacuzzi vragen veel energie. Ook moet je letten op het gewicht dat op de vloer komt te staan.


ruimte voor sport
thuis sport ruimteVerdere tips in aanvulling op deze 8 ideeën voor het (her)inrichten van je huis

Naast deze 8 ideeën voor het (her)inrichten van je huis, heb ik nog de volgende tips voor het inrichten van de ruimtes:

  • Denk goed na over de functie van de ruimte. Wat wil je ermee doen?

  • Kies meubels die passen bij de stijl van je huis.

  • Zorg voor voldoende licht.

  • Maak het gezellig met accessoires.

  • Vergeet de praktische kant niet. Zorg voor voldoende opbergruimte en let op de akoestiek. Op dit gebied zijn er vele oplossingen, van op maat gemaakte wand meubelen, tot akoestische wand panelen. Door gebruik van tapijt en gordijnen los je dit probleem al grotendeels op.

 

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page